Judo Groessen

Judo - Jiu Jitsu

 

Historie

In 1977 begon de Joannesschool in Groessen met schooljudo op advies van de schoolarts. Hij zag judo als een uitstekend middel om de motorische en sociale vaardigheden van de kinderen te ontwikkelen. Ben Sanders, woonachtig in Groessen, werd bereid gevonden om de lessen te verzorgen. Hij was zelf een fanatieke judoka die elders al een geruime tijd les gaf. In de gymzaal op een geïmproviseerde judomat werd een begin gemaakt en met succes.

Vanaf het begin was er een enorme toeloop van kinderen die op hun beurt de ouderen enthousiast maakten. Dit resulteerde in 1978 in het oprichten van Judovereniging Groessen.
Bij gebrek aan een eigen lokatie bleven de lessen plaats vinden in de gymzaal van de Joannesschool, waar het ledenaantal al snel de grens van honderd passeerde. Niet alleen het aantal leden veranderde maar de vereniging groeide ook in andere opzichten. Nadat zij zich had aangesloten bij de Judo Bond Nederland namen veel judoka’s deel aan toernooien en slaagden de eersten leden voor de zwarte band.
Ondanks het gemoedelijke dorpskarakter van de club bleven successen niet uit. Zwarte band houders werden tweede en derde dan en er werden verschillende medailles gewonnen op de Oost Nederlandse en Nederlandse kampioenschappen.

In 2000 kwam er na lang wachten een eigen Dojo waar de vereniging zich al weer jarenlang nesteld. Aan de identiteit van de vereniging is echter nooit iets veranderd. Zo is er voor iedere vorm van judobeoefening voldoende ruimte. Van rekreatief tot wedstrijdjudo als ook het trainen voor (hogere) dan graden. Dit gebeurt allemaal onder de deskundige leiding van de door Judo Bond Nederland erkende gediplomeerde leerkrachten.